VAN / ERCİŞ - İbn-i Sina Ortaokulu

İbn-i Sina Ortaokulu

Adres
TEKEVLER MAH. 1230 İBNİ SİNA SK. IBN I SINA ILK VE ORTA OKULU BLOK NO: 2 ERCİŞ / VAN
Vizyon
Geçmişten geleceğe köprü kurarak ve geleceği bugünden yaşayarak,Türk Milli Eğitimi Temel Kanunu doğrultusunda birey yetiştirmek için,kaliteyi artırarak örnek ve lider bir okul olmak.
Misyon
>>> Türk Milli Eğitimi Temel Kanununda ifade edilen;Türk Milli Eğitiminin genel amaçları,temel ilkeleri ve Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda,bireyler yetiştirmek görevimizdir. >>> Amacımız;geçmişten geleceğe köprü kurarak ve geleceğe bu yönden yaşayarak değişim,gelişim ve yeniliklere açık,teknolojiyi yakından takip ederek,çevre şartları ve veli beklentileri göz önünde bulundurularak,öğrencileri bilimsel düşünme ve proje geliştirme felsefesi kazandırılarak,iyi bir üst okula hazırlamak ve evrensel değerler doğrultusunda eğlenceli eğitim öğretim ortamında bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okul minikler futbol takımımız ilçede 2.olmuştur. Okul Atletizm takımımız ilçede 1.olmuştur.
Öğretim Şekli :İkili öğretim şekli
Kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım minibüsler ve belediye otobüsü aracılığı ile sağlanıyor.İlçe merkezinden okul mesafesi 5dk dir.Yürüme mesafeside yarım saattir.İstendiği taktirde taksilerlede ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Mahalledeki binaların geneli bir veya iki katlı olup müstakil evlerden oluşmaktadır.Okul binası ile Van yolu arasında 500mt lik bir mesafe vardır.
İlçe merkezine uzaklık 2-3 km civarındadır.İl merkezine uzaklık ise 100km´dir